logo songteksten.net

Eric van Tijn zinspeelt op toevoegen orkest aan songfestival

Eric van Tijn wil tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam iets met een groot orkest doen. Dat zei de musical director van het evenement dinsdag in Tijd voor MAX. "Dat komt er waarschijnlijk wel in, maar ik kan er nog niet veel over zeggen", aldus de componist.

Van Tijn is als musical director verantwoordelijk voor alle begeleidende muziek rondom de drie liveshows van het songfestival. Ook geeft hij muzikaal leiding aan de speciale acts die voor de shows opgezet worden.

De componist heeft al heel wat ideeën, maar wil het vooral beter dan de voorgaande jaren doen. "Ik heb gekeken naar afgelopen jaren hoe zij het hebben gedaan. Het is elk jaar anders. Ik dacht: 'ik ga niet hetzelfde doen. Ik wil het beter maken'." Van Tijn wil onder meer kijken of hij iets met het presentatietrio van Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit kan doen. "Ze kunnen alle drie zingen."

Het songfestival vindt volgend jaar plaats in Rotterdam. De halve finales worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale is op zaterdag 16 mei.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren