Greta Thunberg verandert naam op Twitter na misser in BBC-quiz

Door ANP, zaterdag 4 januari 2020 16:48, bron: ANP

Milieuactiviste Greta Thunberg heette vrijdagmiddag op Twitter voor een paar uurtjes Sharon. De Zweedse tiener had zelf haar naam veranderd nadat ze was gewezen op een kandidate in een quiz op de Britse tv die niet wist wie ze was. Een fragment uit Celebrity Mastermind van de BBC was viraal gegaan.

Actrice Amanda Henderson werd gevraagd naar de naam van het Zweedse klimaatmeisje. Ze wist die niet en gokte daarom maar de naam Sharon. Het fragment is inmiddels al 5 miljoen keer bekeken op social media. Na een paar uur veranderde Greta Sharon weer in haar echte naam.

Greta Thunberg, die vrijdag haar zeventiende verjaardag vierde met haar wekelijkse schoolstaking in Stockholm, heeft wel vaker haar gegevens op Twitter aangepast. Toen president Donald Trump zei dat de tiener aan haar gedrag moest werken en eens een film moest gaan kijken met een goede vriendin, veranderde ze haar bio op Twitter. "Een tiener die werkt aan haar woedeaanvallen. Kijkt momenteel een ouderwetse film met een goede vriend", schreef ze toen in haar bio. Ook toen de Russische president Vladimir Poetin zei dat ze niet goed geïnformeerd was, paste ze haar bio daarop aan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren