logo songteksten.net

Bløf steekt Bhutanen in warme jassen

(Novum) - Bløf heeft 370 warme jassen geschonken aan een groep Bhutanen. Het gezelschap maakt zich op voor een tocht door de Himalaya en de heren van de Nederlandse band steunen hen daarbij, namens hun Umoja Klimaat en Ontwikkelingsfonds.

De Bhutanen proberen de komende maanden het waterpeil van een gletsjer in de Himalaya te verlagen, op een hoogte van 4500 meter. "Daarom hebben we jassen beschikbaar gesteld voor de Bhutanen die maandenlang de bergen intrekken om daar te werken aan het verlagen van het waterpeil in het gletsjermeer. Het is het minste wat we kunnen doen...", laat Peter Slager van Bløf weten.

Bhutan ligt tussen China en India, precies in het Himalaya-gebergte, en is een van de minst ontwikkelde landen ter wereld. Bløf bezocht het land zes jaar geleden voor de opnamen van het album Umoja. Dat inspireerde band tot de oprichting van het Umoja Klimaat en Ontwikkelingsfonds.

Het fonds heeft in de afgelopen jaren de bouw van tientallen biogasinstallaties in Nepal mogelijk gemaakt. Bovendien wil het fonds met de gift van de jassen aan Bhutan ook aandacht vestigen op onbekende effecten van de klimaatverandering, waaronder overstroming van gletsjermeren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren