logo songteksten.net

Amsterdamse kerken eren David Bowie

Drie carillons van kerken in Amsterdam spelen op dinsdag 7 januari werk van David Bowie. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur is op de Westertoren, de Zuidertoren en de Oudekerkstoren de hit Life on Mars van Bowie te horen. Dat heeft producent Stage Entertainment, die de Nederlandse versie van de Bowie-musical Lazarus heeft gemaakt, maandag laten weten.

Op woensdag 8 januari zou David Bowie 73 jaar zijn geworden. De kerken willen daarom de zanger eren met het carillonconcert. Er vinden de komende week meer activiteiten plaats in Amsterdam om Bowie te eren. Zo onthullen Albert Verlinde van Stage Entertainment en Bowie-kenner Ad Visser woensdag op het Leidseplein een eerbetoon aan Bowie.

In het DeLaMar Theater, waar Lazarus te zien is, is een foto-expositie en wordt op 12 januari in de foyer een 'Bowie-pubquiz' gehouden. Lazarus was het laatste project dat Bowie voltooide voordat hij op 10 januari 2016 overleed. De voorstelling is een avontuurlijke trip door Bowie’s geest, aan de hand van zijn grootste hits.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren