logo songteksten.net

Ook rechtszaak tegen Weinstein in Los Angeles

De Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein moet ook in Los Angeles terechtstaan voor seksueel misbruik. Openbaar aanklagers hebben hem in staat van beschuldiging gesteld op het moment dat de rechtszaak tegen Weinstein in New York is begonnen, meldden Amerikaanse media. Volgens The Los Angeles Times wordt Weinstein beschuldigd van verkrachting en aanranding in twee zaken.

Dat zou hij in 2013 hebben gedaan in een tijdbestek van twee dagen. Op 18 februari 2013 zou Weinstein een vrouw hebben verkracht in een hotel in de omgeving van Los Angeles. Een dag later randde hij volgens de aanklagers een vrouw aan in een hotel in Beverly Hills.

"We zijn ervan overtuigd dat het bewijs zal aantonen dat de verdachte zijn macht en invloed gebruikte om bij zijn slachtoffers te komen en daarna gewelddadige misdaden tegen hen heeft begaan", zei aanklaagster Jackie Lacey tijdens een persconferentie. "Ik wil de slachtoffers loven die de stap hebben genomen en dapper hebben verteld wat hen is overkomen."

De 67-jarige Weinstein wordt door meer dan tachtig vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. In New York staat hij terecht voor aanklachten die betrekking hebben op twee vrouwen, daarvoor kan de medeoprichter van filmmaatschappij Miramax levenslang krijgen. Hij liep maandag onder grote belangstelling de rechtbank binnen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren