logo songteksten.net

Lowlands waarschuwt voor valse kaarten

(Novum) - Er zijn valse kaarten voor Lowlands op de markt. Daarvoor waarschuwt de organisatie van het uitverkochte festival dinsdag. De vervalste tickets worden vooral via Marktplaats aangeboden.

De afgelopen dagen zijn bij officiƫle verkooppunten verschillende meldingen van gedupeerden binnengekomen. Zij kochten kaarten via niet-officiƫle sites als Marktplaats, maar vertrouwden de zaak niet. Inderdaad bleken ze valse kaarten te hebben gekocht.

Volgens de organisatie van Lowlands gaat het om 'zeer goed nagemaakte' kaarten. Voor de vervalsingen zijn blanco kaarten gebruikt die zijn gestolen bij een voorverkoopadres. De lege papiertjes zijn bedrukt met de gegevens van Lowlands. De vervalsingen zijn volgens de festivalorganisatie op het eerste gezicht niet van echt te onderscheiden, maar de barcode die op de tickets staat werkt niet.

Valse kaarten geven geen toegang tot het festivalterrein in Biddinghuizen, omdat daar alle kaarten worden gescand. De organisatie weet welke serie vervalst is. Wie vreest dat hij een ongeldig ticket heeft aangeschaft, kan dit controleren via de site ticketsenconcertkaarten.nl. Gedupeerden wordt aangeraden aangifte te doen bij de politie en een klacht in te dienen bij de Consumentenautoriteit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren