logo songteksten.net

Frits Barend veroordeelt Ajax voor pretreisje Qatar

Journalist en columnist Frits Barend veroordeelt Ajax voor het trainingskamp in Qatar. De Amsterdamse club kreeg de afgelopen maanden veel kritiek voor het accepteren van een pretreisje naar het land dat mensenrechten met voeten treedt. Volgens Ajax hebben politiek en voetbal niets met elkaar te maken.

"Volslagen onzin: sport en politiek hebben álles met elkaar te maken", stelde Barend dinsdag op NPO Radio 1. "Ajax had deze kans moeten aangrijpen om een statement te maken. Óf niet gaan, of het vrouwenelftal meenemen en op die manier de vrouwenrechten onder de aandacht brengen. Dat de vrouwen dan in hun eigen kleding door de stad mogen lopen."

Ajax had volgens Barend gemakkelijk op een andere locatie kunnen gaan trainen, bijvoorbeeld in Spanje. De Finse voetbalbond toonde naar zijn mening onlangs wel karakter door te besluiten een trainingskamp in Qatar af te zeggen vanwege de slechte mensenrechten in het land.

Esquire-hoofdredacteur Arno Kantelberg sloot zich bij Barend aan. "Het is gênant wat er allemaal over dit onderwerp uit de mond van Edwin van der Sar en Toon Gerbrands van PSV komt." Ook de club uit Eindhoven reist deze winter af naar Qatar voor een trainings/plezierreisje. "Je kan sport en politiek niet scheiden als sport wordt ingezet als politiek doel, zoals in Qatar gebeurt. Bovendien gaat Ajax daar vooral heen om zaken te doen met een hele, hele foute rijke man."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren