logo songteksten.net

Stephen Sondheim zegt theateropening af na val

Een lelijke val heeft ervoor gezorgd dat Stephen Sondheim heeft moeten afzeggen voor de opening van het theater dat zijn naam gaat dragen. De officiƫle inwijding van het Sondheim Theatre aan West End in Londen is hierdoor tot nader orde uitgesteld, zo heeft theaterproducent Cameron Mackintosh laten weten.

De 89-jarige West Side Story-componist laat in een verklaring weten ervan te balen dat hij de geplande opening op 14 januari heeft moeten laten varen. "Terwijl ik herstel wacht ik ongeduldig op het moment waarop ik mijn wandelstok weg kan doen, mijn hoed pak en de plas oversteek om te zien waar Cameron mijn initialen heeft getatoeƫerd", grapt de muzieklegende in een statement aan onder meer New York Post.

Het Queen's Theatre in Londen maakte in juli bekend in 2020 verder te gaan als het Sondheim Theatre. De naamsverandering vindt plaats ter ere van de 90e verjaardag van Sondheim in maart. De Amerikaan, die onder meer acht Tony Awards, een Oscar, acht Grammy's, een Pulitzer Prize en de Presidential Medal of Freedom op zijn naam heeft staan, is daarmee de enige artiest die tijdens zijn leven een theater op zowel Broadway als West End naar zich vernoemd krijgt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren