Twee Top 40 Awards voor Davina Michelle en Armin van Buuren

Door ANP, vrijdag 10 januari 2020 20:38, bron: ANP

Davina Michelle en Armin van Buuren zijn vrijdagavond dubbel in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Top 40 Awards in Amsterdam. In de internationale categorie├źn gingen er twee awards naar Ed Sheeran.

Davina werd uitgeroepen tot beste nationale artiest van 2019, Armin tot grootste nationale artiest van het afgelopen decennium. Beiden mochten de award voor grootste hit van 2019 ophalen voor het nummer Hoe het danst, dat ze samen met Marco Borsato maakten. Hij ontbrak tijdens de uitreiking vanwege zijn burn-out.

Ed Sheeran pakte de prijzen in de categorie├źn beste internationale artiest 2019 en grootste hit van 2019 (I Don't Care met Justin Bieber). David Guetta werd uitgeroepen tot grootste internationale artiest van de 10's terwijl Pharrell Williams de grootste hit van het vorige decennium maakte met Happy. Nationaal ging die prijs naar Gers Pardoel met Ik neem je mee.

Punten

Beste nieuwkomer nationaal werd Snelle, terwijl Mabel de internationale versie op haar naam schreef. De enige publieksprijs, de prijs voor beste nummer van 2019, ging naar Kensingtons Uncharted.

De Top 40 Awards worden toegekend op basis van het puntensysteem van de gelijknamige hitlijst. Zo krijgt de nummer 1 iedere week 40 punten, de nummer 2 krijgt 39 punten, aflopend naar 1 punt voor de nummer 40. Op die manier wordt gekeken wat de succesvolste artiest en het succesvolste nummer van een bepaalde periode zijn.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren