Pearl Jam kondigt na zeven jaar nieuw album aan

Door ANP, maandag 13 januari 2020 23:00, bron: ANP

De Amerikaanse rockband Pearl Jam komt voor het eerst in zeven jaar met een nieuw album. De groep van zanger en gitarist Eddie Vedder presenteert op 27 maart Gigaton, hun elfde studioplaat. Dat heeft de groep maandagavond op de website gemeld.

Het laatste album was Lightning Bolt uit 2013, waarvoor de groep een Grammy won. "Het maken van deze plaat was een lange weg", stelt gitarist Mike McCready in een korte verklaring op de website. "Het was emotioneel duister en soms zeer verwarrend. Maar het proces gaf ons ook opwinding en een experimentele plattegrond naar muzikale verlossing."

McCready had in november al laten weten dat de groep recent weer de studio in was gedoken. De groep had dit weekend op sociale media al gehint op een spannende mededeling, met twee mysterieuze foto's.

Pearl Jam geldt als een van de grote bands die de Amerikaanse stad Seattle in de jaren negentig voortbracht. Debuutalbum Ten sloeg in 1991 in als een bom, dankzij hits als Jeremy, Alive en Black. De groep komt in juli naar Nederland voor twee concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam. De concerten zijn uitverkocht.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren