logo songteksten.net

Nieuwe filmrol voor acteur uit omstreden clip rapper Snelle

Walt Klink, bekend van hitserie Brugklas én de omstreden videoclip Smoorverliefd van rapper Snelle, heeft een nieuwe filmrol te pakken. Hij gaat naast de Australische acteur Craig Stott de hoofdrol vertolken in de nieuwe korte film Barrière van regisseur Niels Bourgonje.

De opnames vinden midden februari plaats in Zeeland en in een watertank in Enkhuizen. De film wordt gemaakt in het kader van het Zeeuwse filmproject Slag om de Schelde. Vijf jonge regisseurs maken vijf films waarin verhalen worden verteld ten tijde van deze belangrijke zeeslag die in 1944 plaatsvond in Zeeland.

Barrière is geïnspireerd op de jonge verzetsheld Peter de Winde, die een zwemtocht van acht uur heeft voltooid om cruciale informatie te leveren aan de Canadese soldaten. In de film zien we hoe deze zwemtocht bijna voor niets was geweest als er door een taalbarrière een gewelddadige confrontatie ontstaat waarbij de jonge verzetsheld bijna door twee Canadese soldaten wordt doodgeschoten.

Walt Klink is momenteel te zien in de videoclip ‘Smoorverliefd’, een samenwerking tussen rapper Snelle en verzekeraar Interpolis. Met het schokkende filmpje willen zij jongeren wijzen op de grote gevaren van appen op de fiets.

Eerder regisseerde Bourgonje de horror/thriller Swipe, het in IJsland gedraaide drama 'Skogafoss' (met Martijn Lakemeier en Gaite Jansen) en de korte film Buddy die werd geselecteerd voor Palm Springs Filmfestival.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren