Mariah Carey krijgt plaats in Songwriters Hall of Fame

Door ANP, donderdag 16 januari 2020 16:46, bron: ANP

Mariah Carey, die onder meer het meest herkenbare kerstnummer schreef, is geëerd als songwriter. Ze is opgenomen in de Songwriters Hall of Fame, heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

Carey heeft tijdens haar carrière negentien nummer 1-hits in Amerika geschreven. Presentator Anthony Mason prees haar 'bereik van vijf octaven' en natuurlijk haar schrijftalent in All I Want For Christmas Is You, dat afgelopen kerstperiode eindelijk op nummer 1 in de hitlijsten terechtkwam. "Ik kan het niet geloven... De Songwriters Hall of Fame!!!", schreef Mimi op Twitter. "Dit is echt een van de grootste onderscheidingen van mijn carrière. Ik ben zo trots en dat ik naast legendarische liedjesschrijvers terechtkom - zij die al eerder werden opgenomen, en natuurlijk de geweldige nieuwelingen dit jaar!"

Ook de Isley Brothers, bekend van Shout, en superduo Eurythmics van Sweet Dreams (Are Made of This) werden opgenomen in de Hall of Fame. Daarnaast kreeg Pharrell Williams een plekje samen met Chad Hugo als duo The Neptunes.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren