Pieter Gabriel (15) maakt openingsmuziek songfestival

Door ANP, zaterdag 18 januari 2020 14:51, bron: ANP

De organisatie van het komende Eurovisiesongfestival in Rotterdam heeft dj-talent Pieter Gabriel gevraagd mee te werken aan de muziek die te horen is tijdens de opening van de finale op 16 mei. Dat heeft uitvoerend producent Sietse Bakker zaterdag bekendgemaakt tijdens een muziekconferentie op Eurosonic Noorderslag in Groningen.

De pas 15-jarige Pieter werkt samen met Eric van Tijn, die hoofdverantwoordelijk is voor de begeleidende muziek tijdens het songfestival, aan een speciale muziekproductie. Het nummer is te horen tijdens de vlaggenparade, als alle deelnemers van de finale zich aan het begin van de show een voor een melden.

"De Nederlandse muziekgeschiedenis wordt internationaal gevierd door de unieke mix die Pieter Gabriel en Eric van Tijn samen produceren", zegt Sietse Bakker. "Nederland staat wereldwijd bekend als het land met de beste dj's en daarbij biedt het Eurovisiesongfestival jonge mensen graag de kans om hun talenten aan de wereld te tonen. Daarnaast laat de samenwerking met Eric van Tijn zien dat we als het Eurovisiesongfestival een brug weten te slaan tussen het vakmanschap van het jonge en het ervaren talent."

Pieter noemt de kans "een hoogtepunt" in zijn nog korte carrière. "Ik ben er trots op dat ik op deze manier, samen met Eric, een bijdrage mag leveren aan het grootste televisie-evenement ter wereld." De dj trad al op 8-jarige leeftijd op tijdens het Amsterdam Dance Event. In 2018 bracht hij zijn debuutsingle uit.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren