RTL: 'Geen nieuwe opdrachten meer voor Kaj van der Ree'

Door ANP, zaterdag 18 januari 2020 19:13, bron: ANP

RTL heeft zaterdagavond gereageerd op de aantijgingen die zijn gemaakt aan het adres van Kaj van der Ree. Hij is een van de presentatoren van Concentrate bij RTL MCN, die populaire online videomakers ondersteunt.

"Wij schrikken van de verklaring van Kaj van der Ree," reageert RTL op de ophef. "Wij keuren dit soort gedrag te allen tijde af." Ook stelt de zender dat de vlogger niet bij RTL in dienst is, maar dat hij slechts incidenteel in opdracht van het YouTube-programma Nieuws. werkte.

Volgens RTL staan er op dit moment ook geen nieuwe afleveringen van Nieuws. klaar waar de 28-jarige Van der Ree een rol in speelt, en zal hij in de toekomst ook niet meer gevraagd worden voor de show. Daarbij hebben ze ook geen nieuwe opdrachten meer liggen voor de presentator.

Kaj van der Ree raakte afgelopen week in opspraak. Op sociale media beweren jonge vrouwen dat ze als minderjarigen seksueel getinte berichten van Van der Ree hebben ontvangen. De inhoud van deze berichten kwam vrijdagavond via een uitzending van RTL Boulevard naar buiten. Ook zou de presentator tienermeisjes om naaktfoto's hebben gevraagd. De YouTuber gaf zaterdag in een verklaring toe dat hij "domme fouten" heeft gemaakt en bood zijn excuses aan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren