Meghan na twee jaar huwelijk koninklijke titel kwijt

Door ANP, zaterdag 18 januari 2020 22:27, bron: ANP

Het leven als Britse royal is voor Meghan, de vrouw van prins Harry, twee jaar na hun huwelijk voorbij. Vanaf dit voorjaar nemen zij en haar echtgenoot afstand van hun koninklijke titels, meldt Buckingham Palace in een verklaring. Ook krijgen ze niet meer betaald als lid van de koninklijke familie.

Meghan en Harry verloofden zich in november 2017. Toen werd Meghan een frisse wind genoemd voor de Britse koninklijke familie, vooral omdat ze Amerikaanse is en al een keer eerder getrouwd is geweest. Het koppel stapte in mei 2018 in het huwelijksbootje, wat door de internationale pers als een sprookje breed werd uitgemeten. Een jaar later, in mei 2019, werd het zoontje van de twee geboren. Archie kreeg bij zijn geboorte geen koninklijke titels mee.

Meghan en Harry hebben zich meerdere keren uitgesproken over de druk van de Britse tabloids. Meghan sprak eerder in de documentaire Harry & Meghan: Hun Afrikaanse Reis over hoe zwaar ze het heeft met een leven in de spotlights. "Weinig mensen hebben me gevraagd hoe het nu eigenlijk met míj gaat," vertelde Meghan toen. Harry spande kort daarvoor een rechtszaak aan tegen de tabloids The Sun en de Daily Mirror. De mediapublicaties hadden zijn telefoon gehackt en zijn voicemailberichten beluisterd.

Canada

De koningin liet in haar verklaring zaterdagavond weten mee te leven met de moeite die Harry en Meghan hebben gehad met de Britse pers. "Ik heb begrip voor de uitdagingen die ze hebben ervaren doordat de pers ze intensief volgde in de afgelopen twee jaar en steun hun wens voor een onafhankelijker leven".

Meghan is nu in Canada met haar zoontje Archie. Zaterdag werd ook bekend dat zij en haar gezin het grootste deel van de tijd zullen gaan wonen in het Noord-Amerikaanse land. Het geld wat ze stopten in het verbouwen van hun Britse woning, Frogmore Cottage, betalen ze uit eigen zak terug. Ze gaven zo'n 2,4 miljoen pond (2,8 miljoen euro) uit om het gebouw te laten renoveren. Wel houden ze de woning aan wanneer het gezin in het Verenigd Koninkrijk is.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren