Rode Kruis zet Kaj van der Ree aan de kant als ambassadeur

Door ANP, maandag 20 januari 2020 13:43, bron: ANP

Het Rode Kruis heeft de samenwerking met Kaj van der Ree beƫindigd na de beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag. De presentator en vlogger was enige jaren ambassadeur, maar moet zijn functie per direct neerleggen. Dat heeft een woordvoerder van de hulporganisatie maandag laten weten.

De organisatie liet na het nieuws al weten de kwestie te onderzoeken, maar nadat Kaj zaterdag in een verklaring zijn fouten had toegegeven is in overleg besloten de samenwerking te beƫindigen. "Seksueel contact met minderjarige meisjes is voor ons onacceptabel." Wel bedankt het Rode Kruis de presentator voor zijn inzet als ambassadeur.

Meerdere jonge vrouwen zeiden vorige week dat ze enkele jaren geleden op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van de vlogger hadden ontvangen. Ook zou de 28-jarige Kaj enkele jaren geleden naaktfoto's hebben gestuurd en om naaktfoto's hebben gevraagd bij jonge meisjes die toen 13, 14 en 15 jaar oud waren. Naar aanleiding van de beschuldigingen haalde BNNVARA het tv-programma Proefkonijnen, dat Kaj mede-presenteerde, per direct van de buis. Ook zijn vrijdagavondshow op 3FM stopt.

Kaj bood zaterdag zijn excuses aan voor zijn gedrag. "Ik zie nu in dat ik domme fouten heb gemaakt en ik bied daarvoor mijn oprechte excuses aan, in de eerste plaats aan de jonge vrouwen die het betreft. Daarnaast besef ik dat ik mijn omgeving ernstig heb teleurgesteld", zei hij. "Ik hoop dat zowel de jonge vrouwen als anderen mij kunnen vergeven."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren