Marieke Elsinga en Bram Krikke weer in race om Zilveren RadioSter

Door ANP, dinsdag 21 januari 2020 07:07, bron: ANP

Marieke Elsinga (Qmusic), Annemieke Schollaardt (NPO Radio2) en Amber Delil (SLAM!) zijn genomineerd voor de Zilveren RadioSter Vrouw. Dit maakte AVROTROS dinsdag bekend, vlak voor de heropening van de stembussen voor de Gouden RadioRing.

Bij de mannen zijn dit jaar Gerard Ekdom (Radio 10), Wilfred Genee (Radio Veronica) en Bram Krikke (SLAM!) genomineerd voor de Zilveren RadioSter Man, de prijs voor beste mannelijke radiopresentator.

Voor Marieke Elsinga en Bram Krikke, de winnaars van vorig jaar, is het de tweede keer dat ze kans maken op de Zilveren RadioSter. Daarnaast maken hun programma’s Mattie & Marieke (Qmusic) en Club Ondersteboven (SLAM!) ook kans op de Gouden RadioRing.

Recordhouder

Annemieke Schollaardt won de Zilveren RadioSter twee jaar geleden, Schollaardt is nu al voor de negende keer genomineerd voor de populariteitsprijs die sinds 2006 wordt uitgereikt. Ze is dit jaar de enige presentator uit de gelederen van de publieke omroep die in de race is om de Zilveren RadioSter.

Gerard Ekdom won de Zilveren RadioSter Man al vier keer. Twee jaar geleden won hij de prijs voor beste radiopresentator voor het laatst, toen nog voor zijn ochtendshow op Radio 2. Dit is al zijn elfde nominatie sinds de eerste prijsuitreiking in 2006 en daarmee is hij recordhouder.

Wilfred Genee is voor het tweede jaar op rij genomineerd. Vorig jaar was dat voor BNR, dit jaar voor Radio Veronica.

Gouden RadioRing

Wie van de genomineerden uiteindelijk de Zilveren RadioSterren gaan winnen, heeft het publiek al besloten, maar welk programma de Gouden RadioRing krijgt nog niet. Vanaf dinsdag 8.00 uur gaan de stembussen opnieuw open op radioring.nl. Maandag werd bekend dat Club Ondersteboven (SLAM!), Ekdom in de Morgen (Radio 10), Mattie & Marieke (Qmusic), Somertijd (Radio 10) en Veronica Inside tot de top 5 behoren.

De radioprijzen worden op donderdag 30 januari uitgereikt tijdens het Gouden RadioRing Gala in Hilversum. Die uitreiking wordt live uitgezonden op Radio 2 en via een livestream.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren