logo songteksten.net

Collega's memoreren overleden Monty Pyton-acteur Terry Jones

Verschillende sterren hebben op sociale media gereageerd op de dood van Monty Python-acteur Terry Jones. Jones overleed woensdag op 77-jarige leeftijd aan een zeldzame vorm van dementie.

John Cleese dankt Jones voor zijn werk, laat hij weten via Twitter. "Hoorde het net over Terry J", schrijft Cleese over zijn Monty Python-collega. "Het voelt vreemd dat een man met zoveel talenten en zoveel eindeloos enthousiasme zo zachtjes moet verdwijnen. Van al zijn vele prestaties was zijn regie voor Life of Brian voor mij zijn grootste geschenk. Perfectie." Ook voegde hij nog toe: "Twee zijn er weg, vier nog over", waarmee hij doelt op de dood van Jones en Graham Chapman in 1989. Cleese speelde samen met Jones, Chapman en Eric Idle, Terry Gilliam en Michael Palin in meerdere Monty Python-films.

Palin laat op zijn beurt weten: "Je zult zeer gemist worden. Ik prijs me gelukkig dat ik zoveel in mijn leven met Terry heb mogen delen." Ook Idle kijkt terug op vele mooie momenten met de acteur. "Het is wreed en droevig. Maar laten we terugdenken aan de vreugde die hij ons allemaal heeft gebracht."

Het officiƫle account van de Britse satirische groep brengt een eerbetoon aan de overleden acteur middels een foto. "Vaarwel lieve Terry J.", staat eronder.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren