Lazarus-rol levert Pieter Embrechts Musical Award op

Door ANP, woensdag 22 januari 2020 22:05, views: 109, bron: ANP

Pieter Embrechts heeft woensdag tijdens de uitreiking van de Musical Awards de prijs voor beste mannelijke hoofdrol gewonnen. De Vlaamse acteur kreeg de award voor zijn vertolking van Valentine in de Bowie-musical Lazarus.

"Hartelijk dank dat jullie de verplichte Vlaming zo hartelijk verwelkomen", zei Embrechts in zijn dankwoord. Hij droeg zijn prijs op aan "de echte helden: de klimaatjongeren, die onze leiders aan de politieke tand voelen." Hij droeg daarbij ook een citaat van David Bowie op.

Embrechts kreeg van de jury de voorkeur boven Lazarus-collega Dragan Bakema, Naidjim Severina (Kinky Boots), Ad Knippels (Fun Home) en Daniel Cornelissen (Marvellous). Het is de eerste keer dat de Vlaming een Musical Award wint. Bij onze zuiderburen mocht hij in 2007 al wel eens een Vlaamse Musicalprijs ophalen voor beste inhoudelijke prestatie voor de door hem geschreven tekst en muziek in de musical Sunjata.

Zwanger

De musical Lazarus werd ook bekroond als beste grote musical en voor beste regie (Ivo van Hove). Producent Albert Verlinde dankte op het podium zijn ouders die hem als puber naar de musical Evita lieten gaan. "Ze hadden het geld niet, ik mocht als enige. Toen ben ik zwanger geraakt van musicals. Je kunt het nog een beetje zien", zei hij al grappend. Verlinde wist toen dat hij er zijn werk van wilde maken. "Ik wist: ik wil dit maken, ik wil dit delen met publiek."

Volgens de producent, die enigszins geëmotioneerd was, is dat meer dan gelukt. "Ik ben blij: Nederland is een musicalland, en dat bewijzen we van klein tot groot."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten