Teller actie kinderen voor koala's naar 68.612 euro

Door ANP, zaterdag 25 januari 2020 14:25, bron: ANP

Halverwege de tv-actie SOS Koala is de teller opgelopen naar 68.612 euro. Deze tussenstand werd rond 14.15 uur bekendgemaakt in de studio in Hilversum, waar de bijzondere uitzending van Zapp Your Planet bezig is.

Op de speciale actiedag halen kinderen geld op voor koala's en andere door de bosbranden bedreigde dieren in Australië. Ze doen dat door inzamelingsacties te bedenken en aan te melden op een speciale website van Zapp Your Planet en het Wereld Natuur Fonds (WNF), medeorganisator van het evenement.

De tv-actie bestaat er onder meer uit dat kinderen naar de studio kunnen komen om hun donaties te doen. Dat gebeurt massaal; vele honderden kinderen hebben hun weg naar Hilversum gevonden voor de uitzending op NPO3. Ze kunnen daar ook workshops volgen of didgeridoo spelen.

Kinderen hebben verschillende manieren bedacht om geld op te halen, zoals knutselwerken verkopen of lege flessen ophalen voor het statiegeld. De uitzending is begonnen om 09.00 uur en wordt afgesloten om 18.55 uur. Dan wordt de eindstand van de actiedag bekendgemaakt.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren