logo songteksten.net

Metropole Orkest wint Grammy Award

Mooi nieuws voor het Metropole Orkest. Het is het orkest gelukt om hun Grammy nominatie om te zetten in winst. Voor zijn rol in het nummer All Night Long van het album Djesse Vol.1 met multi-instrumentalist Jacob Collier won het de felbegeerde prijs in de categorie Best Arrangement, Instruments and Vocals. Collier nam de award in ontvangst in het bijzijn van Metropole chef-dirigent Jules Buckley.

Jacob dook in 2018 met het orkest de studio in om een album op te nemen. "Ik kon mij geen beter orkest wensen voor dit project. Het is meer dan speciaal om met deze musici mijn muziek te ontwikkelen en te spelen," aldus de kersverse Grammy-winnaar.

Jan Geert Vierkant, directeur van het Metropole Orkest, is eveneens zeer verheugd met de belangrijke prijs. "We waren al supertrots op de waardering die sprak uit de nominatie. Het is een erkenning van de impact die wij internationaal hebben en een bevestiging van onze positie als wereldwijd ambassadeur van de Nederlandse culturele sector. Het toont aan dat het Metropole Orkest uniek is en gekoesterd moet worden, iets dat Jacob ook ziet."

Het Metropole Orkest is al twintig keer eerder genomineerd geweest voor een Grammy. Dit is de vierde keer dat het een nominatie weet te verzilveren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren