logo songteksten.net

Grammy Awards omhuld met een zwarte rand

Het belangrijkste muziekevenement van het jaar, de Grammy Awards, werd overschaduwd door het plotselinge overlijden van basketballegende Kobe Bryant, zijn 13-jarige dochter Gianna en zeven anderen die zich bevonden in de helikopter die zondagmorgen neerstortte in Calabasas nabij Los Angeles. Het evenement werd geopend met een eerbetoon aan de voormalig speler van de LA Lakers, die vele wedstrijden speelde in het Staples Center waar het event plaatsvond.

Nadat zangeres Lizzo de sporter toezong tijdens haar openingsmedley, sprak presentatrice Alicia Keys over de 41-jarige Bryant die enorm geliefd was in 'the city of angels'. Vervolgens zong ze met de band Boyz II Men het nummer It’s So Hard to Say Goodbye to Yesterday, waarbij veel mensen in het publiek het niet droog hielden.

Na het eerbetoon aan Bryant werd er overgegaan naar de show, want als ergens het motto 'the show must go on' geldt dan is het wel in Hollywood. De 18-jarige Billie Eilish ging met maar liefst 5 Grammy's naar huis en werd zodoende grote winnaar van de avond. Ze won Record Of The Year, Album Of The Year, Song Of The Year, Best Pop Vocal Album en Best New Artist.

Lizzo won 3 Grammy's, waar ze er voor 8 genomineerd was. Een andere grote favoriet was Lil Nas X met 6 nominaties; hij vertrok met 2 beeldjes naar huis. Vooraf werd verwacht dat Lizzo en Billie de prijzen zouden verdelen, maar uiteindelijk ging de tiener met de belangrijkste prijzen aan de haal.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren