Ahoy vernoemt artiesteningang naar Duncan Laurence

Door ANP, maandag 27 januari 2020 18:47, views: 118, bron: ANP

De artiesteningang van Rotterdam Ahoy draagt voortaan de naam van Duncan Laurence. De evenementenhal en de gemeente Rotterdam maken dit gebaar vanwege zijn winst op het Eurovisiesongfestival van vorig jaar.

"Door Duncan hebben wij dit prachtige evenement naar Nederland, naar Rotterdam en naar Ahoy gehaald; dat verdient een officieel dankjewel en memorabel aandenken", vindt Ahoy-directeur Jolanda Jansen. De artiesteningang krijgt dan ook de naam 'Door Duncan'.

Uit handen van cultuurwethouder Said Kasmi kreeg Duncan maandag een plaquette die bij de deur komt te hangen. Een replica wordt opgehangen op het Rotterdamse stadhuis. De zanger is deze weken volop in Ahoy te vinden omdat hij een van de deelnemende artiesten van De Vrienden van Amstel Live is.

Duncan is zeer vereerd met het cadeau. "Wat vet zeg. Wauw. Ik vind dit echt heel tof. Ik heb gewoon een eigen deur in Ahoy. Ik weet niet wat ik moet zeggen", zei hij na ontvangst.

Overdrachtsceremonie

Duncan Laurence won het songfestival vorig jaar met zijn nummer Arcade. Het was de eerste Nederlandse overwinning in 44 jaar. Dankzij de winst haalde Duncan het songfestival ook nog eens naar Nederland. In mei wordt de 65e editie gehouden in Ahoy.

Dinsdag wordt die editie officieel afgetrapt met een overdrachtsceremonie op het stadhuis in Rotterdam. Ook wordt er geloot voor de twee halve finales.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten