AD stopt met radiocolumn cabaretier Vincent Bijlo

Door ANP, maandag 27 januari 2020 19:36, bron: ANP

Vincent Bijlo moet per direct stoppen met zijn radiocolumn in het AD. Dat schrijft de cabaretier in zijn laatste column die maandag is gepubliceerd. Bijlo schreef wekelijks in de krant over het Nederlandse radiolandschap.

Het besluit om te stoppen met de radiocolumn is genomen door de hoofdredactie, laat Bijlo weten. "Het is natuurlijk ontzettend jammer dat de enige krant in Nederland die op regelmatige basis aandacht aan radio besteedde, dat vanaf nu niet meer doet", vindt Bijlo.

De cabaretier kreeg het nieuws telefonisch te horen. "Alle dingen moeten een keer ophouden’, zei de hoofdredacteur. ‘Ja’, antwoordde ik boos, ‘uiteraard, dat geldt ook voor jouw hoofdredacteurschap.’ Hij moest er om lachen, de hoofdredacteur kan goed tegen dat soort stekelige grappen."

Op sociale media wordt het afscheid van de column betreurd. "Wat jammer", schrijft radio-icoon en tegenwoordig burgemeester Sjors Fröhlich. "Moet alles dan alleen maar gaan over de talkshow-oorlog en Angela de Jong? Er is zoveel moois op radio en podcast om over te schrijven."

Bijlo begon in mei 2016 met zijn column.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren