Kobe Bryant herdacht tijdens lunch Oscar genomineerden

Door ANP, dinsdag 28 januari 2020 04:07, bron: ANP

Tijdens de jaarlijkse lunch voor Oscar genomineerden is Kobe Bryant op gepaste wijze herdacht. Bryant won in 2018 een Oscar voor Best Animated Short Film met zijn werk Dear Basketball. Dit meldt The Wrap.

"We hebben allemaal het vreselijke nieuws gehoord en grijpen dit moment aan om de tragische dood van Oscarwinnaar Kobe Bryant, zijn dochter Gianna en de zeven andere slachtoffers te herdenken," aldus David Rubin, president van de Academy die de jaarlijkse awards uitreikt. "Kobe was twee jaar geleden aanwezig bij deze lunch en vanwege zijn gigantische successen die hij behaalde met basketbal, was hij de meest aansprekende persoon aan tafel die dag. Wij denken aan zijn familie en brengen onze welgemeende en bedroefde condoleances over. Laten we nu een moment van stilte nemen."

Niet alleen in Los Angeles wordt de basketballegende herdacht. Zo werd de Empire State Building in New York verlicht in de kleuren geel en paars, de clubkleuren van de LA Lakers, om Bryant te eren. In Italië, waar de in Philadelphia geboren sporter opgroeide, houden alle professionele basketbalteams de komende zeven dagen een minuut stilte voorafgaand aan elke wedstrijd. Volgens bondsvoorzitter Giovanni Petrucci 'is dit een gebaar om Kobe's herinnering te eren'.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren