Herstelde Jan Smit direct in Europese schijnwerpers

Door ANP, dinsdag 28 januari 2020 07:06, views: 12, bron: ANP

Jan Smit gaat dinsdag voor het eerst in ruim twee maanden weer aan het werk. De Volendamse zanger en presentator keert terug na een rustpauze en doet dat meteen op een groot podium. Voor het oog van heel Europa en Australië presenteert hij met Chantal Janzen en Edsilia Rombley de overdrachtsceremonie van het Eurovisiesongfestival.

Jan maakte in november bekend dat hij rust moest nemen en dat hij daarvoor al zijn afspraken uit zijn agenda schrapte. Hij kampte al een tijdje met een keelaandoening en had bovendien iets te veel hooi op zijn vork genomen.

De afgelopen weken werkte Jan in alle rust aan zijn herstel. Hij had daarbij veel steun aan zijn collega-songfestivalpresentators. "Omdat ik zelf écht rustig de tijd neem om helemaal de oude te worden, is het bijzonder dat Chantal en Edsilia mij op elke mogelijke manier ondersteunen zodat ik rustig aan de draad weer kan oppakken... Daar ben ik dankbaar voor!", zo liet Jan vorige week nog weten.

Voor de ceremonie van dinsdag in het Rotterdamse stadhuis oefende Jan achter de schermen al met Edsilia en Chantal. Ook bezocht hij de ‘nonnen’ in Vught om aan zijn Engelse uitspraak te werken.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren