logo songteksten.net

BN'ers nemen afscheid van Johnny Hoes

(Novum) - Familie en vrienden hebben donderdagavond afscheid genomen van Johnny Hoes. Ook bekende Nederlanders zoals Marianne Weber, Jacques Herb, Thomas Berge en Dries Roelvink kwamen naar Weert voor de plechtigheid. Hoes overleed afgelopen zaterdag op 94-jarige leeftijd.

"Ik heb een dierbare vriend verloren van wie ik altijd blijf houden", vertelt Marianne Weber aan het AD. Ze vond het een hele eer dat Hoes de zangeres zijn 'muze' noemde. "Door mij, zei hij, ging hij na een dipje weer door met schrijven. Regelmatig, en recent nog, stuurde hij me cassettebandjes waarop hij zong en gitaar speelde. Dit is echt iets voor jou Marianne, zei hij op die tapes. En als ik er niks mee deed, werd hij nooit boos."

Ook Thomas Berge nam afscheid van Hoes, met wie hij heeft samengewerkt. "Een soort opa, een warme, goudeerlijke grootvader die ik erg ga missen." De 21-jarige zanger zong in 2005 een duet met Hoes. Via Twitter liet hij na het overlijden van Hoes weten dat dit duet een extra speciale betekenis krijgt.

Jacques Herb herinnert zich dat zijn hit Manuela ooit gemaakt is door zijn concurrent Pierre Kartner. Hoes gaf hem jaren later de smartlap Simone. "Dat 'meisje' scoorde minder goed. Volgens Johnny kwam dat niet door het nummer, maar doordat radiozenders het vertikken meer Nederlandstalig te draaien. De oude heer kon zich er mateloos aan ergeren."

Hoes schreef in zijn leven duizenden liedjes. Hij schreef veel voor andere artiesten, maar ook trad hij vaak op met zijn eigen nummers. Zijn liedje Ach Was Ik Maar Bij Moeder Thuisgebleven werd in Nederland 450 duizend keer verkocht. Hoes wordt vrijdag gecremeerd in zijn woonplaats Weert.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren