NOS krijgt tientallen klachten na afbreken Auschwitz-herdenking

Door ANP, dinsdag 28 januari 2020 16:54, bron: ANP

De NOS heeft tientallen klachten ontvangen over het afbreken van het liveverslag van de Auschwitz-herdenking op maandag. Bij de herdenking waren onder anderen koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig.

De internationale ceremonie paste volgens de NOS niet in de tijd die was ingeruimd voor de uitzending. Daardoor moest presentator Simone Weimans tijdens de herdenking de uitzending op NPO1 afbreken en kijkers doorverwijzen naar de livestream op de site van de NOS. Hier werd de herdenking tot het einde toe uitgezonden.

Een woordvoerder van de NOS zei dinsdag dat er "tot het begin van de middag zo'n vijftig klachten zijn binnengekomen. Dat is in absolute aantallen weinig, maar relatief veel. Het komt niet heel vaak voor dat kijkers hun onvrede zo massaal kenbaar maken." De NOS probeert van tevoren in te schatten hoe lang een live-evenement als dit duurt. "Die schattingen zijn gebaseerd op de herdenkingen van de afgelopen jaren. Maar het liep dit jaar erg uit. We konden niet doorschuiven, want dan waren alle programma's de rest van de avond later uitgezonden."

De NOS laat weten "veel begrip" te hebben voor de klachten. Ook op sociale media was maandagavond veel onvrede over het besluit. Zo betitelde VVD-coryfee Frans Weisglas de NPO en de NOS als "debiel" vanwege het afbreken van de herdenking.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren