Aboutaleb verheugt zich op spanning Eurovisiesongfestival

Door ANP, dinsdag 28 januari 2020 17:23, views: 104, bron: ANP

Burgemeester Ahmed Aboutaleb verheugt zich op de spanning rond het komende Eurovisiesongfestival dat in mei neerstrijkt in Rotterdam Ahoy. Dit vertelde de Rotterdamse burgemeester tijdens de sleuteloverdracht in het stadhuis.

Aboutaleb kreeg een enorme sleutelbos van 30 kilo uit handen van locoburgemeester Zippy Brand Frank van Tel Aviv, de gaststad van vorig jaar. Op de vraag van presentator Jan Smit of Aboutaleb songfestivalfan is, antwoordde de burgemeester: "Ik ben fan van allerlei soorten muziek. Het leuke aan het Eurovisiesongfestival is het wedstrijdelement. Iedereen is benieuwd naar het stemmen, de spanning. Iedereen die thuis kijkt, vraagt zich of het goed gaat met hun eigen land. Het gaat dus niet alleen om de muziek, maar ook om de spanning."

Bang voor een invasie van songfestivalpubliek is Aboutaleb niet. "Invasie klinkt zo negatief. Ik verwacht geen invasie, maar een grote groep fans om zoveel moois in Rotterdam te komen kijken."

Advies

De locoburgemeester van Tel Aviv waarschuwde Aboutaleb voor de enorme organisatie. "Voor Tel Aviv was het Eurovisiesongfestival veruit het grootste evenement ooit. Iedereen deed mee, van de middenstand tot de bewoners. We probeerden iedereen bij elkaar te brengen. We hadden ruim zevenhonderd vrijwilligers en organiseerden diners waar mensen mee konden eten en de Israëlische gastvrijheid konden ervaren", zei ze. "Mijn advies aan Rotterdam is: jullie moeten hard aan het werk. Het is een enorm project dat goede voorbereiding vergt."

De halve finales van het Eurovisiesongfestival zijn op dinsdag 12 en donderdag 14 mei in Rotterdam Ahoy. De finale is op zaterdag 16 mei, waar Jeangu Macrooy namens Nederland in actie komt. In totaal doen in Rotterdam 41 landen mee. Het thema dit jaar is Open Up. De presentatoren zijn Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren