Herman van Veen 'geniet meer dan ooit' van leven

Door ANP, dinsdag 28 januari 2020 20:26, views: 24, bron: ANP

Cabaretier Herman van Veen "geniet meer dan ooit" van het leven. Dat vertelde hij dinsdagavond in De Wereld Draait Door, waar hij te gast was vanwege zijn 75e verjaardag. Hij viert die op 14 maart.

"Als je ouder wordt, heb je veel ervaring, je tuint nergens meer in", mijmerde Van Veen. "Je verzamelt alleen maar mooie herinneringen. Je kan selecteren: het filter, het werkt als een vergiet. En je hebt niet meer de verantwoordelijkheid voor kleine kinderen."

De komiek vindt het ook fijn dat hij "overal weer terug komt. Bij vrienden en bekenden. Maar je kent ook meer doden; dat is inherent aan de leeftijd." Van Veen is trots dat hij zoveel verschillende generaties in de zaal heeft. "Dat heeft ook te maken met het feit dat ik mijn hele leven veel voor kinderen heb gespeeld en veel kinderseries heb gemaakt."

In 1976 speelde Van Veen zijn eerste voorstelling over de Waterlandse eend Alfred Jodocus Kwak. Van deze voorstelling werd in 1979 het eerste prentenboek gemaakt; daarna volgde een Japanse, 52-delige animatieserie die inmiddels als cult geldt.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten