Vijfde en laatste deel Lethal Weapon in de maak

Door ANP, dinsdag 28 januari 2020 23:26, views: 107, bron: ANP

Er komt na jaren van geruchten dan tóch een vijfde deel in de succesvolle Lethal Weapon-filmreeks. De nieuwe film wordt de laatste in de reeks. Acteurs Mel Gibson (64) en Danny Glover (73) zullen terugkeren als de rechercheurs Riggs en Murtaugh.

Dat stelt uitvoerend producent Dan Lin in een interview met The Hollywood Reporter. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het script. Het zou de eerste Lethal Weapon-film in 22 jaar tijd worden.

De filmserie, die begon in 1987, vertelt over twee harde detectives van het Los Angeles Police Department. Vooral de eerste twee delen gelden als klassiekers in het actiegenre.

Behalve de twee hoofdrolspelers zal ook regisseur Richard Donner voor deel 5 terugkeren. Donner, die ook verantwoordelijk was voor iconische films als The Omen, Superman en The Goonies, is inmiddels 89 jaar oud. Donner maakte in 2006 zijn laatste film, de thriller 16 Blocks met Bruce Willis.

Het zogenoemde 'buddycop-genre' lijkt helemaal terug te zijn nu Bad Boys for Life, met Will Smith en Martin Lawrence, wereldwijd een enorm succes is.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren