Rossana Kluivert beraadt zich op verdere stappen naar Opgelicht?!

Door ANP, woensdag 29 januari 2020 18:16, bron: ANP

Rossana Kluivert en haar zoon Nino noemen het jammer dat het AVROTROS-programma Opgelicht?! de uitzending over het Kluivert Dog Rescue Center op Curaçao niet hoeft te rectificeren van de rechtbank. In een gezamenlijke reactie op de uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland laten Rossana, Nino en de stichting Kluivert Dog Rescue Foundation (KDRF) weten dat ze zich beraden op verdere stappen.

De rechter constateert dat in de uitzending van Opgelicht?! de foundation van Rossana niet wordt beticht van misleiding, manipulatie of bedrog. "Van de door KDRF gestelde opeenstapeling van feitelijke onjuistheden, lichtvaardige beschuldigingen en tendentieuze beweringen is geen sprake. Er is dan ook geen reden de uitzending offline te halen of te rectificeren", oordeelde de rechter woensdag.

In de reactie op de gerechtelijke uitspraak houden Rossana en Nino vol dat er sprake is van feitelijke onjuistheden in de uitgezonden reportage. "Wij vinden het jammer dat het programma niet hoeft te rectificeren, maar wij vinden het positief dat in de rechtszaak duidelijk naar voren is gekomen dat er geen sprake is van oplichting, fraude of financiële malversaties en dat de reportage, zoals bevestigd in het vonnis, een aantal onjuistheden en onzorgvuldigheden bevat", laat Kluivert weten. "Het KDRF en wij als privépersonen, beraden ons op verdere stappen."

Feiten

De persrechter van de rechtbank Midden-Nederland zegt over betwiste onjuistheden: "Mevrouw Kluivert heeft gesteld dat er zestien punten zijn waarin ze onterecht beschuldigd werd. Dat ging dan om haar Dog Rescue Center op Curaçao. De voorzieningenrechter heeft die zestien punten ook bekeken en vindt dat die voor het grootste deel wel op feiten zijn gebaseerd."

Volgens de rechter is er ook wel degelijk hoor en wederhoor toegepast. "Er is voor het programma ook veel contact geweest met haar en haar advocaten. Zij mocht ook een interview opnemen, maar niet live in de uitzending, zoals mevrouw Kluivert alleen maar wilde. En dat is ook het goed recht van het programma om dat niet op die manier te doen", zegt de persrechter.

Eerder reageerde AVROTROS al opgetogen op de uitspraak. "We hebben altijd geloofd in het gedegen onderzoek dat Opgelicht?! verricht heeft naar de Kluivert Rescue Dog Foundation. We zijn blij dat de rechter dit erkent en we op alle punten in het gelijk zijn gesteld", stelt de woordvoerder van de omroep.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren