logo songteksten.net

Acteur Walt Klink krijgt aanzoeken sinds succesclip van Snelle

De Friese tiener Walt Klink werd dankzij rollen in de serie Brugklas en de clip Smoorverliefd van rapper Snelle beroemd onder zijn leeftijdgenoten. Binnenkort is de 17-jarige acteur te zien in de oorlogsfilm Barrière die wordt gemaakt in het kader van 75 jaar bevrijding. De opnames vinden komende maand plaats.

"Ik heb altijd al een bijzondere voorliefde voor films over dit onderwerp gehad", vertelt Klink. "Het voelde altijd als iets onbereikbaars, in zo’n verhaal over de Tweede Wereldoorlog spelen. Ik vind het heel leuk om meer te leren door een rol; ik wist vrij weinig over de Slag om de Schelde." De jonge acteur vindt het heel belangrijk dat de onbekende verhalen over de oorlog verteld blijven worden. "Mensen als Peter de Winde, die ik speel in de film, hebben hun leven niet voor niets in de waagschaal gesteld. Het was een jongen die even oud is als ik nu ben. Het is een heel bizar idee dat je op mijn leeftijd al zulke keuzes van leven en dood moet maken."

De jonge Zeeuw zwom acht uur lang om een boodschap over te brengen die een belangrijke bijdrage was aan de zeeslag die eind 1944 voor de kust werd uitgevochten. "Ik heb vooral onderzoek gedaan naar de fysieke gevolgen van zo lang in koud water liggen; het is niet zomaar iets dat je kan spelen zonder je daar in te verdiepen. Hij moet verkleumd zijn geweest en zwom ‘s nachts, het was pikkedonker. Ik kan me heel moeilijk voorstellen wat voor emoties en gedachten hij in die urenlange tocht allemaal moet hebben gehad." De acteur heeft de afgelopen weken ook fysiek getraind voor de rol. "Van de week heb ik 10 kilometer gerend en ben daarna heel lang onder een koude douche gaan staan. Op die manier hoop ik een heel klein beetje een indruk te krijgen van hoe Peter zich moet hebben gevoeld."

Appen

Klink brak de afgelopen twee jaar door met zijn hoofdrol in de serie Brugklas en recent zijn hoofdrol in de veelbesproken clip Smoorverliefd van rapper Snelle. Acteren was niet iets dat hij van huis uit meekreeg; na de hoofdrol in de schoolmusical zocht de tiener zelf online hoe hij zich bij castingbureaus kon inschrijven. De clip van Snelle levert hem nóg meer reacties op dan de rol van hunk Nick in NPO-serie Brugklas. In het filmpje wordt een prille liefde in de kiem gesmoord doordat de twee tieners op de fiets appen. "Ik word de afgelopen weken opvallend vaak op straat aangesproken: ‘hey, jij bent toch die jongen uit die clip?’ Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat de clip zo’n enorm bereik zou hebben, ook onder volwassenen in de supermarkt. Dat is best een rare ervaring."

Ook online krijgt Klink steeds meer aanspraak. "Ik krijg via Instagram heel veel reacties binnen, vooral van meisjes. Ze willen met mij op date, of zelfs met mij trouwen. Ik reageer daar overigens niet echt op; er is al een meisje dat ik heel leuk vind."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren