Tim Knol gelukkiger en creatiever nu hij 30 kilo is afgevallen

Door ANP, vrijdag 31 januari 2020 07:38, bron: ANP

Tim Knol gooide zijn leven afgelopen zomer drastisch om en viel in een half jaar tijd 30 kilo af. "Nu voel ik me beter, rustiger, creatiever en gelukkiger", vertelt de singer-songwriter in de Volkskrant.

Tim nam vorig jaar een drastisch besluit. Na een leven vol drank en feestjes concludeerde hij dat hij het niet langer trok. De zanger paste zijn eetpatroon aan, stopte met drinken en begon met wandelen en hardlopen. "Vorig jaar zomer was ik op de Parade in Rotterdam. Het was 34 graden in de tent en ik woog 118 kilo. Ik stond daar en dacht: Jezus, ik kan dit niet aan. Ik werd licht in mijn hoofd en duizelig."

"En toch dronk ik nog elke dag", vervolgt Tim. "Zo had ik een optreden in Groningen voor een kinderfestival, maar bleef ik de avond daarvoor tot 6 uur 's ochtends in de kroeg. Stond ik een paar uur later voor vierhonderd gillende kinderen te spelen. Achteraf denk ik: why the fuck moest ik dat doen?"

"De klachten werden erger. Soms werd ik duizelig tijdens het autorijden en ik had uitval van mijn pink tijdens het spelen. Dat vond ik echt heel eng. Toen ik naar de dokter ging, kreeg ik te horen dat ik m'n leven moest veranderen. Er zijn meer mensen die me dat hebben gezegd, maar toen realiseerde ik me hoe serieus het was."

Tegenwoordig zit Tim beter in zijn vel. "Ik ben pas vijf maanden dertiger, maar ik voel me beter dan ik me ooit heb gevoeld als twintiger."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten