Lewis Capaldi heeft tweede top 10-hit te pakken

Door ANP, vrijdag 31 januari 2020 14:54, bron: ANP

Lewis Capaldi heeft weer een top 10-hit te pakken in de Single Top 100. De Schotse singer-songwriter heeft een stuk minder lang hoeven wachten op zijn tweede top 10-notering. Before You Go schuift 'al' na tien weken de bovenste regionen binnen, terwijl zijn debuut er vorig jaar liefst 37 weken over deed.

Someone You Loved zette destijds een record neer met zijn langzame klim naar de top 10. Nog nooit deed een single er zo lang over. Dat record werd begin deze maand alweer verbeterd toen Danny Vera met zijn Roller Coaster pas na 38 weken de top 10 haalde.

Snelle gaat ondertussen voor de derde week aan de leiding met zijn hit Smoorverliefd. Het gat met de nummer twee, Blinding Lights van The Weeknd, is wel kleiner geworden. Yxng LE en Frenna completeren de top drie met Wat is je naam.

In het onderste deel van de lijst is met de binnenkomst van Het is al laat toch de comeback van Racoon een feit. De Zeeuwen komen op 53 binnen, hun eerste notering in bijna 5 jaar tijd. Het liedje is na hun megahit Oceaan uit 2012 de tweede Nederlandstalige single ooit voor Racoon.

Singles Top 10 week 5

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Snelle - Smoorverliefd

2. (2) The Weeknd - Blinding Lights

3. (3) Yxng LE & Frenna - Wat is je naam

4. (4) Tones And I - Dance Monkey

5. (5) Emma Heesters & Rolf Sanchez - Pa olvidarte

6. (6) Roddy Ricch - The Box

7. (7) Dua Lipa - Don't Start Now

8. (10) Maan - Ze huilt maar ze lacht

9. (15) Lewis Capaldi - Before You Go

10. (9) Maroon 5 - Memories
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren