logo songteksten.net

Eefje de Visser scoort met album in Nederland en Vlaanderen

Het nieuwe album van Eefje de Visser, Bitterzoet, is een hit. De plaat komt binnen op de derde plaats in de Album Top 100. De zangeres evenaart daarmee haar best genoteerde album Het is uit 2013. De vierde studioplaat van De Visser doet het ook goed bij onze zuiderburen, waar Bitterzoet zelfs op de eerste plek van de Vlaamse Ultratop 200 binnenkomt.

Bitterzoet is de opvolger van Nachtlicht uit januari 2016. Dat album werd door de Nederlandse muziekpers uitgeroepen tot een van de beste platen van het jaar. Ook Bitterzoet werd afgelopen week vrijwel unaniem lovend ontvangen door de critici.

"De plaat moest voelen als een trage trip, een romantisering van de werkelijkheid, pijnlijke ervaringen gemixt met warmte", zei Eefje eerder over Bitterzoet. "De titel heeft ook een link met de smaak van drank, het maakt de wereld mooier, maar het escapisme kan ook wrang en onecht zijn. Die schemerzone tussen fantasie en realiteit is veel terug te horen op de plaat."

In de Album Top 100 gaat Eminem voor de tweede week aan de leiding. Hij houdt een terugkeer van Billie Eilish naar de hoogste trede tegen. Haar album When We All Fall Asleep, Where Do We Go stijgt onder invloed van de vijf Grammy's die de zangeres vorige week won, van 5 naar 2.

Album Top 10 week 5

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, Album o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (1) Eminem - Music To Be Murdered By

  2. (5) Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go

  3. (-) Eefje de Visser - Bitterzoet

  4. (2) Snelle - Vierentwintig

  5. (7) Roddy Ricch - Please Excuse Me For Being Antisocial

  6. (4) Ed Sheeran - No. 6 Collaborations Project

  7. (6) Post Malone - Hollywood's Bleeding

  8. (8) Selena Gomez - Rare

  9. (9) Broederliefde - Broeders

  10. (12) Lewis Capaldi - Divinely Uninspired To A Hellish Extent

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren