logo songteksten.net

Shirma Rouse eert Aretha Franklin op festival Ode in Ahoy

Shirma Rouse brengt op de eerste editie van Popfestival ODE in Rotterdam Ahoy een ode aan Aretha Franklin. ODE bestaat uit drie podia met maar liefst 25 tributebands, verdeeld over twee dagen. Shirma Rouse staat op zondag 22 maart op het podium.

Het Nederlandse publiek kent Shirma Rouse van haar optredens op televisie, onder meer bij De Wereld Draait Door en The Voice of Holland, waar zij tweede werd. "Ik ben opgegroeid met de muziek van Aretha Franklin, we luisterden het altijd bij mijn oma. Eerder zong ik de songs van Aretha Franklin al in het theater", zegt de zangeres. "Dat ik nu een ode mag uitbrengen aan deze queen of soul op zo'n mooi festival in Rotterdam Ahoy, is voor mij ontzettend bijzonder."

Met Shirma Rouse erbij is de line-up van het nieuwe festival compleet. Vrijdag werden ook tributebands van The Doors (The Doors Alive), Metallica (Imitallica), The Bee Gees (Saturdaynight Bee Gees) en Prince (The Beautiful Ones) aan het programma toegevoegd. Eerder was Charly Luske al aangekondigd, hij brengt op zaterdag 21 maart een ode aan George Michael.

Presentator en muziekkenner Eric Corton verzorgt de presentatie van het festival. Corton: "Popfestival ODE moet een bijzonder popfestival worden met bekende nummers van de crème de la crème uit de recente muziekgeschiedenis. Muziek van grote legendes die niet of nauwelijks meer live te zien zijn. Uitgerekend in het jaar 2020, waarin het vijftig jaar geleden is dat in Rotterdam het legendarische Holland Pop Festival plaatsvond."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren