logo songteksten.net

The Cloud in Her Room wint Tiger Award op IFFR

Zheng Lu Xinyuan heeft met haar film The Cloud in Her Room een Tiger Award in de wacht gesleept op het International Film Festival Rotterdam. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend.

De Chinese filmmaker mag hiermee niet alleen de belangrijkste filmprijs van het festival, maar ook een geldbedrag van 40.000 euro mee naar huis nemen, dat ze wel moet delen met de producent. In de debuutfilm van Zheng Lu Xinyuan keert haar 22-jarige hoofdpersoon voor Nieuwjaar terug naar haar geboorteplek Hangzhou. De jury was unaniem onder de indruk en vond dat de film "op elegante wijze een door moderne vervreemding en kapitalisme verlamde generatie portretteert."

De Zuid-Koreaanse regisseur Kim Yonghoon won de Special Jury Award voor Beasts Clawing at Straws. Publieksfavoriet Parasite van de Zuid-Koreaanse filmmaker Bong Joon Ho, ook genomineerd voor zes Oscars, ging met de publieksprijs BankGiro Loterij Audience Award aan de haal. De VPRO Big Screen Award was voor A Perfectly Normal Family van de Deense Malou Reymann en de Bright Future Award ging naar Moving On van Yoon Dan-bi.

Kwaliteit

Festivaldirecteur Bero Beyer: "We zijn ontzettend onder de indruk van de kwaliteit van de Tiger Competition-films dit jaar, die stuk voor stuk behoorlijke festivalbuzz creƫerden. We danken de filmmakers voor hun ambitieuze en creatieve benaderingen van cinema. Onthoud deze namen, want we gaan in de toekomst zeker meer van hen horen en zien."

De 49e editie van het filmfestival in Rotterdam duurt nog tot en met zondag.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren