logo songteksten.net

Morrissey: McDonald's erger dan Noorse aanslagen

(Novum) - Zanger Morrissey vindt de aanslagen in Noorwegen helemaal niets vergeleken met de praktijken van grote fastfoodketens. Dat zei de 52-jarige zanger zondag tijdens een optreden, weet de Britse krant Daily Mirror.

De verstokte vegetariƫr deed zijn uitspraken vlak voor hij zijn hit Meat is Murder speelde. "We leven in een moorddadige wereld, zoals de gebeurtenissen in Noorwegen laten zien", aldus de zanger. "Toch is dat niks vergeleken bij wat er elke dag gebeurt bij McDonald's en Kentucky Fried Chicken."

Bezoekers van het concert hebben geen goed woord over voor de uitspraken van de zanger, waarmee hij protesteert tegen de slacht van dieren. "Het vermoorden van kinderen vergelijken met de praktijken van restaurants? Wat een eikel", schrijft een van de fans. Een andere fan vraagt zich af of hij zijn idool wel kan vergeven.

De zanger is al langer omstreden. Volgens critici maakt hij zich schuldig aan racisme. Zo noemde hij Chinezen een minderwaardig ras en zei hij ooit dat blanke en getinte mensen nooit met elkaar door een deur zullen kunnen. Een woordvoerder van Morrissey zei dat de zanger niet dieper op de uitspraken wil ingaan. "Hij vindt zijn woorden voor zich spreken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren