logo songteksten.net

Anneke van Giersbergen nog steeds welkom in kerk in Zwolle

Zangeres Anneke van Giersbergen heeft haar optreden in de Dominicanenkerk in Zwolle dan misschien verplaatst naar de Grote kerk, ze is er nog steeds welkom. De oud-frontvrouw van metalband The Gathering zei maandag dat het optreden van locatie wisselde omdat ze niet aan aanvullende voorwaarden wilde voldoen. De Dominicanenkerk laat dinsdag echter weten dat ze nog met elkaar in gesprek waren. "We waren nog in overleg over het optreden in de kerk en zagen goede mogelijkheden."

Anneke zei onder meer dat de parochie niet achter haar optreden stond, dat haar tatoeages werden bekritiseerd en dat ze voor de keuze werd gesteld om of twee dagen en nachten in het klooster te verblijven en haar ervaringen tijdens het optreden te delen, of om drie spirituals in te studeren.

Volgens de Dominicanenkerk klopt dat niet. "Als er een verbinding te maken is, geven we ruime mogelijkheden aan artiesten en bands. Om die verbinding te maken, hebben we haar een verblijf van twee dagen in ons klooster aangeboden. De setlist kon ongewijzigd blijven. Over haar kleding of tattoos hebben we geen uitspraak gedaan. Ook is er geen sprake van bezwaren van leden van de geloofsgemeenschap, aangezien die niet wisten dat wij hierover in overleg waren."

De kerk betreurt dat maandag al naar buiten werd gebracht dat het concert is verplaatst, terwijl zij in de veronderstelling waren dat gesprekken nog gaande waren. "Overigens, we willen nog steeds wel met haar in gesprek over een toekomstig optreden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren