logo songteksten.net

Imagine Film Festival toont zeven Nederlandse premières

Tijdens de 36e editie van het Imagine Film Festival gaan zeven korte films van Nederlandse bodem in première. Het festival voor fantasy-, horror- en sciencefictionfilms vindt dat er naast de gevestigde namen "ook plaats is voor talentvolle makers uit Nederland".

Onder anderen regisseurs Jan Verdijk, Leendert Roosenbrands en Frank van den Bogaart tonen hun nieuwste films voor het eerst op het festival, dat gehouden wordt in het Amsterdamse Eye Filmmuseum. Ook andere Nederlandse titels, zoals Hitte, Koekoek! en Sexorcism worden gedraaid. De laatste werd zelden eerder getoond op het grote doek, "gezien de schokkend bevonden inhoud", aldus de organisatie van het festival. Naast Nederlandse films zijn er ook buitenlandse films te zien.

Dit jaar bestaat het volledige programma uit ongeveer vijftig speelfilms en 35 korte films. Tijdens het festival van 16 tot en met 25 april zijn er verschillende themaprogramma's, waaronder Nature Strikes Back. Dit themaprogramma draait vooral om eco-horror en cli-fi (climate fiction). Dit zijn sciencefiction-genres waarin angstaanjagende, alternatieve klimaatscenario's getoond worden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren