logo songteksten.net

Stefania werkt tot songfestival aan airmiles

Stefania Liberakakis heeft drie drukke maanden voor de boeg. De Nederlands-Griekse zangeres, die namens Griekenland uitkomt op het Eurovisiesongfestival, kan in ieder geval aan haar airmiles werken want er wachten haar heel wat vluchten naar Griekenland en weer terug.

"Het wordt heel veel op en neer naar Griekenland de komende weken", zegt Stefania tegen het ANP. De Utrechtse kwam er al vaak omdat een deel van haar familie er woont, maar nu ze is aangewezen als de Griekse songfestivalinzending laat ze haar gezicht er nog vaker zien.

"Ik vind het heel bijzonder om om de week in Griekenland te zijn, om dan gewoon weer lekker die Griekse cultuur binnen te krijgen en lekker Grieks te eten. Dat vind ik heel leuk", vertelt Stefania. "Natuurlijk wordt het soms ook heel zwaar, maar daar houden we ook rekening mee. Als ik een break nodig heb, dan pak ik die gewoon. Het wordt op en neer, maar het wordt heel erg fantastisch."

Junior

Stefania vindt het helemaal niet jammer dat ze niet de Nederlandse inzending is. "Ik ben voor Griekenland gevraagd dus dan zeg je sowieso geen nee. Ik deed natuurlijk al wel mee aan het Junior Songfestival voor Nederland maar als ze naar je toe komen met die vraag zeg je natuurlijk geen nee."

De ervaring die ze opdeed tijdens de junior-editie in 2016 neemt ze wel mee als ze in mei in Rotterdam op het podium staat. "Dat gaat me zeker helpen. Ik heb daar veel geleerd hoe dingen gaan bij het Eurovisie. Dat zie ik wel als een voordeel."

Stefania is niet de eerste songfestivalact die een verleden heeft bij het Junior Songfestival. In Nederland is het bekendste voorbeeld OG3NE die in 2007 eerst bij de junioren meedeed en tien jaar later op het grote podium stond.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren