logo songteksten.net

Debuutalbum Maan direct op eerste plaats

De champagne kan ontkurkt worden bij Maan. De zangeres komt met haar debuutalbum Onverstaanbaar binnen op de eerste plaats van de Album Top 100.

Voor Maan is Onverstaanbaar niet haar debuut in de albumlijst. Met haar ep Waar ga je heen stond ze eind 2018 al enkele weken genoteerd en als zangeres van het Sinterklaas Meezingboek haalde ze ook al een notering. Op Onverstaanbaar laat Maan zich van haar meest persoonlijke en kwetsbare kant zien. Zo gaat een van de nummers bijvoorbeeld over haar inmiddels stukgelopen relatie met Tony Junior.

Door de binnenkomst van Maan op de bovenste trede van het erepodium moet Eminem met Music To Be Murdered By na twee weken op de eerste plaats een stapje terugdoen. Billie Eilish completeert de top drie met When We All Fall Asleep, Where Do We Go.

Maan is niet de enige nieuweling bij de eerste tien. De in 2011 overleden rockgitarist Gary Moore, bekend van de hit Still Got the Blues (For You), scoort postuum zijn derde top 10-album met het livealbum Live From London. Het gaat om een concertregistratie van een eenmalige clubshow die Moore speelde in december 2009, veertien maanden voor zijn dood.

Album Top 10 week 6

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, Album o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (-) Maan - Onverstaanbaar

  2. (1) Eminem - Music To Be Murdered By

  3. (2) Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go

  4. (4) Snelle - Vierentwintig

  5. (5) Roddy Ricch - Please Excuse Me For Being Antisocial

  6. (9) Broederliefde - Broeders

  7. (6) Ed Sheeran - No. 6 Collaborations Project

  8. (7) Post Malone - Hollywood's Bleeding

  9. (-) Gary Moore - Live from London

  10. (8) Selena Gomez - Rare

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren