logo songteksten.net

Songfestival laat Rotterdam bruisen van activiteiten

Het Eurovisiesongfestival moet een feest "van en voor iedereen" worden. Dat was vrijdag de belangrijkste boodschap tijdens de presentatie van het stadsprogramma voor Rotterdam in mei, als het muziekevenement er neerstrijkt.

Het songfestival leeft volgens Reinier Weers, coƶrdinator van het stadsprogramma, enorm in Rotterdam. "Het enthousiasme is enorm. En niet alleen in het centrum, maar zeker ook in de andere gebieden", zegt hij. Aan een oproep aan Rotterdammers om hun eigen plannen rond het festijn te bedenken, werd massaal gehoor gegeven. In totaal kwamen er 260 plannen binnen.

De gemeente heeft een deel hiervan opgenomen in het stadsprogramma. Zo komen er onder meer songfestivalstraatfeesten, een songfestival voor daklozen, korenoptredens in verzorgingshuizen, talentenjachten en er wordt gezongen voor kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis.

Fanzone

Tijdens de bijeenkomst in Islemunda werden ook de eerste schetsen gedeeld van hoe de Eurovision Village, de jaarlijkse songfestivalfanzone, er in mei uit komt te zien. Deze krijgt een plekje op de Binnenrotte, het plein waaraan ook de iconische Markthal staat, en is open van 8 tot 16 mei. Er komt onder meer een podium met een grote toren van videoschermen. Ook wordt er een terras gecreƫerd waar fans de hele week terechtkunnen.

Het Eurovisiesongfestival vindt halverwege mei plaats in Rotterdam Ahoy. De finale, waarin de opvolger van Duncan Laurence wordt bepaald, is op 16 mei.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren