Willeke Alberti is niet bang voor de dood

Door ANP, vrijdag 7 februari 2020 22:13, views: 18, bron: ANP

Willeke Alberti is zich steeds meer bewust van haar eigen sterfelijkheid. Dat komt vooral omdat ze steeds meer dierbare mensen verliest zoals Anneke Grönloh en Sandra Reemer. "Allemaal een beetje van mijn leeftijd", zo memoreerde de zangeres vrijdag in het EO-programma De Laatste 24 uur.

"Ik had nooit gedacht dat het me zoveel zou doen. Maar op een gegeven moment weet je dat, je weet dat je een keer mag gaan", vervolgde de 75-jarige Willeke. Toch ziet de zangeres niet op tegen haar eigen sterven. "Ik ben er niet bang voor."

Een tijdje geleden dacht Willeke dat haar laatste uur had geslagen toen ze plotseling onwel werd. "Te vet gegeten en te veel emoties binnengehouden. Ik heb even gedacht dat het m'n einde zou kunnen zijn. Maar ik ben blij dat ik er nog ben." Mocht ze toch sterven, heeft Willeke er wel vrede mee: "Ik kan zeggen dat ik tot nu toe een prachtig leven heb gehad."

Verslaving

In de uitzending deed Willeke ook enkele opvallende ontboezemingen. Zo heeft de zangeres een shopverslaving ("Ik koop alles en dan denk ik later dat had ik niet moeten doen. Ik heb kleding waar de kaartjes nog aan hangen.") en moest ze een keer voor de rechter komen vanwege haar stevige rijgedrag.

"Ik heb wel eens op een dag drie keer een bekeuring gehad, drie keer harder dan 50 gereden", aldus Willeke. "Toen moest ik voor de rechter komen en heb ik twee jaar voorwaardelijk gekregen. Als ik weer te hard zou rijden dan was ik twee jaar m'n rijbewijs kwijt."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren