logo songteksten.net

Jane Fonda voert in Los Angeles actie voor het klimaat

Jane Fonda heeft vrijdag haar eerste klimaatdemonstratie in Los Angeles gehouden. De afgelopen weken voerde de 82-jarige actrice elke vrijdag actie met haar Fire Drill Fridays-beweging in Washington D.C., maar heeft de trappen van het Capitool verruild voor Californië.

Joaquin Phoenix was voor de tweede keer een van de demonstranten, schrijven verschillende Amerikaanse media. De acteur werd vorige maand nog gearresteerd bij een protest in Washington D.C. Ook acteur Rainn Wilson en actrice Bonnie Wright liepen mee om Amerikaanse politici aan te sporen meer te doen aan klimaatverandering.

Fonda verhuisde naar haar nieuwe locatie vanwege de opnames van het laatste seizoen van de Netflix-serie Grace and Frankie. Ook is de actrice zondag aanwezig bij de uitreiking van de Oscars, waar ze een beeldje zal overhandigen. De Fire Drill Fridays zullen vanaf nu niet meer wekelijks, maar maandelijks plaatsvinden.

Haar klimaatprotest, waar ze in oktober mee is begonnen, zorgde ervoor dat ze meerdere keren werd gearresteerd. Ook andere sterren werden opgepakt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren