logo songteksten.net

Casting musical Soldaat van Oranje bijna rond

De casting van de nieuwe musical Willem van Oranje is bijna rond. Producent Rick Engelkes maakt op 24 april, de geboortedag van Willem van Oranje, bekend wie de hoofdrollen zullen vervullen.

"Het is een behoorlijke zoektocht geweest naar de ideale cast", vertelt Rick Engelkes in De Telegraaf. "Dit wordt geen typische 'musical-musical'. Het gaat echt om goed acteren en zingen. Die combinatie is spannend en niet eenvoudig om te casten. In Nederland is die vijver kleiner, maar we hebben gelukkig talent genoeg."

De voorstelling gaat op 7 maart 2021 in première in een tijdelijk theater dat daarvoor gebouwd wordt op Delft Campus Zuid. De bouw daarvan begint in april. Rick: "Dat wordt echt een beleving. Zodra je binnenstapt, komt je in een andere wereld terecht. Het bijzondere van de locatie, aan de rand van de A13 bij de TU, is dat het historische grond is. Willem van Oranje ligt verderop begraven in de Nieuwe Kerk en in het Prinsenhof is hij doodgeschoten, je ziet daar de kogelgaten nog zitten."

Engelkes is al jaren bezig met de voorbereidingen van het miljoenenproject. Hij noemt het een jongensdroom. "Ik heb dit jaren geleden bedacht, omdat ik geloof ik het onderscheidende vermogen. In het reguliere theater is veel concurrentie en schuurt het aanbod tegen elkaar aan. Je hebt bijvoorbeeld komend seizoen Hij gelooft in mij, Waitress komt eraan, Tina Turner. Dan heb je Titanic, Aladdin, Hello Dolly!, veel in hetzelfde genre. Ik probeer me te onderscheiden met iets waarin ik geloof en al mijn passie in kwijt kan."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren