logo songteksten.net

Beatrix Theater rolt rode loper uit voor Tina Turner

De rode loper wordt zondag in Utrecht uitgerold voor de première van TINA, de musical over het leven van zangeres Tina Turner. De voorstelling is de opvolger van Mamma Mia!, die tot vorig jaar een vaste plek had in het Beatrix Theater. De 80-jarige zangeres is zelf niet aanwezig bij de première omdat het voor haar een te grote onderneming is.

TINA is een eigen productie van Stage Entertainment en werd in nauwe samenwerking met Tina Turner ontwikkeld. De musical beleefde in april 2018 zijn wereldpremière in Londen, waarna Hamburg en New York volgden. Utrecht is de vierde stad waar de voorstelling wordt opgevoerd.

De rol van Tina wordt afwisselend gespeeld door Nyassa Alberta en Nurlaila Karim. Andere rollen zijn onder meer voor Juneoer Mers (Ike Turner), Gaia Aikman (Tina's zus Alline) en Marianne Kloeze (Tina's eerste manager Rhonda). Het script is geschreven door Katori Hall in samenwerking met Frank Ketelaar en Kees Prins, die in Nederland eerder musicals als Hij gelooft in mij en De tweeling schreven.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren