logo songteksten.net

Ook Italië en Malta hebben songfestivalinzending gekozen

De Italianen en Maltezen weten sinds zaterdagavond wie hun land gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Zanger Diodato komt in mei namens Italië uit en Malta koos zangeres Destiny Chukunyere.

De 38-jarige Diodato won het Italiaanse songfestival Sanremo met het liedje Fai Rumore. Francesco Gabbani, die in 2017 uitkwam op het songfestival en destijds lange tijd favoriet was, eindigde als tweede.

Destiny Chukunyere is geen onbekende in Eurovisie-kringen. De 17-jarige zangeres won in 2015 het Junior Eurovisiesongfestival wat Malta destijds de tweede overwinning in drie jaar opleverde. In 2017 maakte ze furore in het elfde seizoen van Britain's Got Talent waar ze tot de halve finale reikte en zaterdag won Destiny het tweede seizoen van X Factor Malta, wat haar direct een ticket naar Rotterdam bezorgde.

Super saturday

Zaterdag was de eerste 'super saturday' van het songfestivalseizoen waarop meerdere nationale finales op het programma stonden. Zo kozen Australië en Letland hun uitverkorenen en in Zweden, Noorwegen, Litouwen, Oekraïne en IJsland werden voorrondes gehouden.

In Letland was er in de vorm van de Lets-Nederlandse zangeres ANNNA een Nederlands tintje in de finale. Zij zag echter het songfestivalticket aan haar neus voorbij gaan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren