logo songteksten.net

Anouk wint Heel Holland Bakt

Anouk heeft de zevende editie van Heel Holland bakt gewonnen. In de finale versloeg de winnares haar concurrenten en medefinalisten Jeanette en Esther. Juryleden meester patissier Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden wezen haar unaniem aan tot Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Ze prezen haar creativiteit, fantastische technieken en heerlijke smaken. Anouk werd dit seizoen al drie keer tot meesterbakker uitgeroepen.

Acht weken lang streden de bakkers om een plek in de finale, maar het was Anouk die in het negende weekend als winnaar met de taartstolp de tent uitliep. In de laatste aflevering van dit seizoen gingen de amateurbakkers in de signatuuropdracht aan de slag met een eetbare Rubiks kubus.

Voor de technische opdracht maakten ze een surprisedessert. Een bol van chocolade, waarin een gebakje verstopt zit, die de jury blind beoordeelde. Anouk won deze technische opdracht. Tot slot maakten de finalisten maar liefst 1,5 meter taartspektakel, voor alle fans die hen kwamen aanmoedigen. Voor hen had de 43-jarige Anouk, hbo-docent Sociale Studies, een boekenkist gemaakt met tal van taarten in de vorm van boeken. Anouk was aan het einde van de opdracht in tranen. "Dit is niet te beschrijven", reageerde Anouk op de winst.

De winnares wordt woensdag gehuldigd in Doorbakken, het napraatprogramma dat dit seizoen wordt gepresenteerd door Irene Moors.

Heel Holland Bakt is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off. Wekelijk trokken de uitzendingen enkele miljoenen kijkers. Vorige week zondagavond zagen 3,2 miljoen mensen hoe Jeanette, Esther en Anouk zich plaatsten voor de finale. Samen met uitgesteld kijken scoorde de halve finale bijna 3,6 miljoen kijkers.

Omroep MAX gaat binnenkort ook een juniorversie maken waarin kinderen het tegen elkaar opnemen. De juniorversie zal worden uitgezonden op NPO 3.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren